Om förskolan

Buskis är en förskola i samhället Buskhyttan knappt 1,5 mil utanför Nyköping. Vi bedriver vår verksamhet i en stor villa vackert belägen på en höjd med skogen som närmsta granne. Förskolan är en föräldraförening med personal som hela tiden arbetar för att skänka våra barn den bästa omsorgen, undervisningen och utvecklingsmöjligheterna - allt väl förankrat i Förskolans Läroplan.

Föräldraföreningen Buskis är en privat förskola i Buskhyttan som startade 1990. Förskolan ligger på en stor villatomt, vackert belägen uppe på en höjd med skogen som närmsta granne. På den väl tilltagna tomten finns rutschkana, sandlåda, gungor, lekstuga samt flera olika transportmedel för barn, trehjulingar, sparkcyklar och bobby cars.

På våren ställer vi fram det jättestora fikabordet och sätter upp parasollen så barnen får fika utomhus. Vid bordet pysslas det även en hel del under de varma årstiderna.

Det finns många fördelar med att välja Buskis. Här bjuds barnen på hemlagad mat, många mysiga skogsutflykter och den lilla barngruppen bidrar till att alla barn får synas och känner sig trygga. Dessutom är Buskis ett billigare alternativ till de kommunala förskolorna, vilket uppskattas!

Vi lagar all mat från grunden av svenska ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Barnen bjuds på mat som tillagas på Buskis utan transporter från ett stort tillagningskök. Därför smakar det extra gott!

Vi källsorterar tillsammans med barnen och använder miljömärkta rengöringsprodukter.

Välkommen till förskolan Buskis!

"Målsättningen på Buskis är att alla barn ska uppleva att det är tryggt, roligt och utmanande att komma och vistas på förskolan.

Hos oss är varje individ viktig. Alla barn ska känna uppskattning samt bli sedda och hörda. Därför har vi god personaltäthet och en liten barngrupp där gemenskapen blir stor."

"Vi värdesätter utevistelse. På vår stora fina gård finns många miljöer och redskap som bjuder in till lek samt ger möjlighet för barnen att träna sin grovmotorik.

Varje vecka gör vi skogsutflykt, då barnen får lära sig om djur, natur och de olika årstiderna. Vi passar även på att äta matsäck ute i naturen, vilket uppskattas!"

"Vi delar in barnen i mindre grupper för att kunna bemöta och utmana dom på bästa sätt i sin kunskap, nyfikenhet och intresse.

Vi följer förskolans läroplan och värdegrund. Kvalitetsarbete sker genom bland annat utvecklingssamtal, dokumentation, pedagogiska diskussioner och utvärderingar."

"För att skapa trygghet för barnen har vi fasta rutiner varje dag. I morgonens samlingar och dagens aktiviteter väver vi in arbete med teknik, matematik, språkutveckling och naturvetenskap.

Genom våra samlingar, övningar, samt fri och organiserad lek, tränar vi den sociala, emotionella samt den empatiska förmågan."